Baigtos derybos dėl policijos šakos kolektyvinės sutarties

derybosBaigtos šių metų pavasarį startavusios derybos dėl policijos šakos kolektyvinės sutarties. Vakar vykusiame paskutiniame derybinės grupės susitikime sutarta dėl paskutinių ir daugiausiai diskusijų pareikalavusių sutarties punktų. Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos derybinę grupę sudarė Loreta Soščekienė, Roma Katinienė, Vladas Sanda, Irmantas Ivanauskas, Vitalijus Jagminas ir Artūras Černiauskas. Policijos departamento derybinei grupei, į kurią buvo įtraukti ir VRM atstovai, vadovavo generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius.

Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo Sauliaus Tamulevičiaus, derybos nebuvo lengvos, tačiau smagu, kad pavyko susitarti dėl galutinio rezultato. „Derybos buvo nuoširdžios ir atviros. Policijos departamento vadovybei yra svarbus kiekvienas policijos sistemoje dirbantis žmogus, todėl tikiuosi, kad pasiektas susitarimas prisidės ne tik prie profesinių sąjungų narių, bet ir visų policijos darbuotojų gerovės", - sako pavaduotojas.

Pasak Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkės Loretos Soščekienės, pagrindinis tikslas derybose dėl šakinės kolektyvinės - susitarti pirmiausia dėl būtiniausių garantijų profesinių sąjungų nariams, be kurių XXI amžiaus pareigūno darbas sunkiai suprantamas. „Derybose labai svarbu išlaikyti balansą, ir, manau, šiuo atveju tai pavyko. Derybų etapas baigtas, sutartis ruošiama pasirašymui. Tačiau tai – tik pirmasis ir dar nežinia, ar sunkiausias etapas. Ne mažiau svarbu, kad pasirašyta sutartis būtų įgyvendinama be interpretacijų ir nuolat. Tikiuosi, kad sutartis taps realiu žingsniu link tikro, pagarba ir pasitikėjimu grįsto socialinio dialogo ir nuoširdesnio bendravimo, kurį tikrai jaučiame. Abiejų pusių atstovai padarė tikrai sunkų darbą, esame jiems už tai dėkingi“,- kalbėjo pirmininkė.

Kolektyvinės sutarties projektas dar turės būti suderintas su Vidaus reikalų, Finansų ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis.

https://policija.lrv.lt/lt/naujienos/baigtos-derybos-del-policijos-sakos-kolektyvines-sutarties?fbclid=IwAR3urNXueAW7HcOyuWXVQU2hLQW7mAUoJCiuycjN02tMj4eYyBgkxJkr9qc

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top