AR TURI BŪTI APMOKAMAS PAREIGŪNO IZOLIAVIMOSI LAIKAS PO KONTAKTO SU GALIMAI COVID-19 UŽSIKRĖTUSIU ASMENIU?

covidVilniaus miesto policijos darbuotojų profesinė sąjunga (toliau – Profesinė sąjunga) kreipėsi į Policijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos prašydama pateikti išaiškinimą kaip bus traktuojamas laikas, kurį pareigūnas dėl artimo kontakto su galimai COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu tarnybos metu turės save izoliuoti.

 

Policijos departamentas nurodė, kad pareigūnų pagal grafiką turėtas dirbti laikas visais atvejais turėtų būti apmokamas kaip darbo laikas, net ir tada, kai šis laikas ar jo dalis buvo skirta ne tiesioginėms funkcijoms vykdyti, o izoliavimuisi iki asmeniui, su kuriuo kontaktavo pareigūnas, bus atliktas tyrimas. Pasibaigus pamainai situacija būtų sprendžiama individualiai, pareigūnas gali būti siunčiamas į nustatytą poilsį ar kitą.

Profesinės sąjungos nuomone, toks išaiškinimas yra nepakankamas, kuris tinkamai užtikrintų pareigūnų teises ir teisėtus interesus. Tais atvejais, kai operatyvaus valdymo padalinio pareigūno nurodymu policijos pareigūnas turi save izoliuoti iki asmeniui, su kuriuo kontaktavo pareigūnas, bus atliktas tyrimas, o pasibaigus tarnybos laikui jis privalo priduoti ginklą bei specialiąsias priemones, tai laikas nuo pamainos pabaigos iki izoliavimosi pabaigos turi būti apmokamas. Profesinė sąjunga mano, kad laiko dalis, kurią pareigūnas praleido izoliacijoje, po darbo pabaigos pagal grafiką, turėtų būti laikomas kaip budėjimas įstaigoje pagal Vidaus tarnybos statuto 48 straipsnį, nes policijos pareigūnas nėra pridavęs ginklo bei specialiųjų priemonių taigi jis turėtų būti traktuojamas kaip esantis aktyviose pajėgose ir gali būti panaudojamas esant ekstremaliai situacijai.

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje yra paskelbta ekstremalioji padėtis, dėl kurios policijos pareigūnai turi dirbti padidinto pavojaus savo gyvybei ar sveikatai sąlygomis, todėl Profesinė sąjunga ragina policijos įstaigų vadovus laiko dalį, kurią pareigūnas buvo priverstas praleisti izoliacijoje, po darbo pabaigos pagal grafiką, apskaityti kaip budėjimą namuose pagal Vidaus tarnybos statuto 48 straipsnį.

 

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos informacija

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top