Naujas pasieniečių vadas Liubajevas: atlyginimo didinimas nėra vienintelė motyvacijos priemonė

Rustamas Liubajevas / VRM nuotr.

Vyriausybė trečiadienį paskyrė naują pasieniečių vadą. Juo tapo Rustamas Liubajevas. „Atlyginimo didinimas yra svarbi pareigūnų motyvacijos priemonė, tačiau ne vienintelė“, – LRT RADIJUI sako naujai paskirtas pasieniečių vadas.

„Mūsų pareigūnams reikia suteikti daugiau galimybių: kilti karjeros laiptais, suteikti galimybę tobulinti kvalifikaciją, užtikrinti geras darbo sąlygas, aprūpinti techninėmis priemonėmis. O taip pat galima skatinti pareigūnus dalyvauti tarptautinėse operacijose, – sako R. Liubajevas. – Mūsų pareigūnų profesionalumas yra labai aukštai vertinamas tarptautinėje arenoje“.

Pasieniečių vadas žada dėl atlyginimų pasieniečiams kovoti. „Tikrai bandysime kelti atlyginimus“, – duodamas pirmąjį savo, kaip pasieniečių vado, interviu žada R. Liubajevas.

R.Liubajevas tarnybą sienos apsaugos sistemoje pradėjo 1992 metais. Jis yra dirbęs VSAT vado pavaduotoju, vado pavaduotojo patarėju. Pareigūnas turi vidaus tarnybos pulkininko laipsnį.

Naujas pasieniečių vadas dešimt metų yra dirbęs Europos Sąjungos (ES) sienų ir pakrančių apsaugos agentūroje „Frontex“ Varšuvoje. „Būtinai išnaudosiu tiek VSAT, tiek agentūroje „Frontex“ įgytą patirtį ir žinias, kad Lietuvai kontroliuoti patikėta Europos Sąjungos (ES) išorės siena būtų kuo saugesnė. Be abejo, labai svarbu būtų kelti ir pasieniečių motyvaciją, ir aprūpinti juos naujausiomis techninėmis sienos apsaugos priemonėmis, ir vystyti VSAT kaip šiuolaikinę modernią organizaciją“, – sakė R.Liubajevas.

„Dirbdamas „Frontex“ buvau atsakingas už visos ES išorinės sienos apsaugą – nuo Kanarų salų iki Norvegijos šiaurės. Buvau padalinio vadovas. Pagrindinis dėmesys buvo sutelktas į pietines sienas. Teko dirbti per pačią migracijos krizę, kuomet į žemyną atvykdavo šimtai tūkstančių nelegalių migrantų“, – sako R. Liubajevas.

R. Liubajevas tikina, kad dėl ilgamečio darbo „Frontex“, nenutolo nuo Lietuvos reikalų. Pasak jo, Lietuva turi vieną moderniausių sienos apsaugos sistemų. „Kontrabanda egzistuoja nuo Romos imperijos laikų. Tai sunkiai išsprendžiama problema. Ji egzistuos tol, kol skirsis ekonomikos ir politiniai reikalai tarp atskirų šalių. Mūsų užduotis yra apsunkinti kontrabandininkų gyvenimą ir padaryti taip, kad ta kontrabanda nebūtų jau tokia pelninga“, – tikina naujas pasieniečių vadas.

 

Parengė Vismantas Žuklevičius.

https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1124556/naujas-pasienieciu-vadas-liubajevas-atlyginimo-didinimas-nera-vienintele-motyvacijos-priemone?fbclid=IwAR3ZYhnluojQow5lk3ICcUFYvKsEXkyzZx2YbdhI6NC0lB7xGuiZ9DZKew8

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top