TEISMAS: VILNIAUS AVPK VIRŠININKAS PERŽENGĖ SAVO KOMPETENCIJOS RIBAS

TEISMAS: VILNIAUS AVPK VIRŠININKAS PERŽENGĖ SAVO KOMPETENCIJOS RIBASAr tarnybinė nuobauda savaime nulemia nepageidautiną tarnybinės veiklos vertinimo rezultatą? Ar baustumas tarnybine nuobauda yra ta kliūtis, kuri automatiškai užkerta kelią geriausiam veiklos įvertinimui? Praktika rodo, kad šis klausimas vis dar aktualus pareigūnų bendruomenei.

Trys pareigūnai ir trys pareigūnams palankūs Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (toliau – LVAT) trijų skirtingų teisėjų kolegijų sprendimai – Vilniaus AVPK viršininkas peržengė savo kompetencijos ribas.

Pareigūnų tarnybinę veiklą tiesioginis vadovas įvertino labai gerai. Šį įvertinimą patvirtino ir vertinimo komisija. Tačiau visiškai netikėtai Vilniaus AVPK viršininkas ant vertinimo komisijos išvados išraitė po frazę vertinti „gerai“, kadangi baustas drausmine nuobauda.

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinė sąjunga inicijavo tarnybinius ginčus bei kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją dėl nuomonės pateikimo, ar tarnybinė nuobauda savaime užkerta kelią įvertinimui labai gerai. VRM atsakė, kad tikrai ne. Čia, žinoma, sutrumpinta VRM nuomonės versija. Tačiau VRM atsakymas Vilniaus AVPK tarnybinių ginčų komisijos neįtikino. Ne visos komisijos, o tos dalies, kurią sudaro Vilniaus AVPK atstovai. Buvo priimtas sprendimas atidėti posėdį ir jį pratęsti tik gavus VRM nuomonę, tik šį kartą užklausą nusprendė teikti Vilniaus AVPK. Ir iš VRM gavo atsakymą, kad nuomonė jau buvo pateikta. Taigi nieko nepešė. Nepaisant to, tarnybinių ginčų komisija priėmė sprendimus atmesti pareigūnų prašymus. Kas tai: arogancija, nekompetencija ar baimė paprieštarauti vadovo sprendimui? Kaip ten bebūtų, teismui buvo pateikti skundai.

Tiek pirmosios instancijos teismas, tiek LVAT pripažino, kad tarnybinė nuobauda savaime neužkerta kelio gauti geriausią tarnybinės veiklos įvertinimą, todėl buvo padarytas procedūrinis pažeidimas, o Vilniaus AVPK viršininkas, kuriam nesuteikta teisė atlikti pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimus, pakeisdamas vertinimo komisijos pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimo rezultatus viršijo savo kompetencijos ribas.

Pareigūną teisminiuose bylinėjimuose nemokamai atstovavo Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos teisininkė Neringa Adomaitienė.

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos informacija

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top