Artėja policijos vadovybės pokyčiai: kokius postus užims ilgamečiai vadovai

055709222 a47762ba 3e98 47de bf9e d4ae06b8e298Netrukus bus keičiama šalies policijos vadovybė. Lapkričio 11-ąją baigiasi dabartinio generalinio policijos komisaro 43-ejų Lino Pernavo penkerių metų kadencija ir ji neturėtų būti pratęsta.

Šią savaitę susitikęs su šalies policijos pareigūnais premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad Vyriausybė nepratęs L.Pernavo kadencijos ir netrukus bus paskirtas naujas policijos vadovas.

Neoficialiais duomenimis, pareigas turėtų palikti ir abu generalinio komisaro pavaduotojai Edvardas Šileris bei Rimantas Bobinas.

Visiems šiems trims aukštiems pareigūnams gali būti pasiūlyta tarnyba vidaus reikalų sistemoje. Šiuo metu laisvos Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Policijos mokyklos viršininkų vietos, tarp svarstomų variantų – ir specialių atašė užsienyje postai.

„Dėl planų kol kas jokių komentarų neturiu, nes jokių konkrečių sprendimų dar nėra“, – „Lietuvos rytui“ tepasakė L.Pernavas.

Policijos profesinės sąjungos pirmininkės Romos Katinienės teigimu, dabartinę policijos vadovybę galima vertinti dvejopai.

„Niekas nepaneigs, kad materialinis policijos aprūpinimas, darbo užmokesčio kėlimas buvo vieni sparčiausių ir geriausių. Tačiau už to slypi ir spindesys, ir skurdas. Buvo daug investuojama į materialinius dalykus, tačiau patys žmonės absoliučiai nebuvo vertybių sistemoje.

Kokia yra neigiama atmosfera, kaip blogai jaučiasi darbuotojai, kokia sukurta demotyvacinė sistema, tai, ko gero, ką nors panašaus per visą laikotarpį policijoje aš sunkiai atsimenu“, – „Lietuvos rytui“ sakė R.Katinienė.

Buvusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė tuomečio vidaus reikalų ministro S.Skvernelio teikimu Kauno apskrities policijos vadovą L.Pernavą generaliniu komisaru paskyrė 2014 metų lapkričio 11 dieną.

Šis paskyrimas buvo netikėtas ir buvo vertinamas kaip kompromisas, nes dėl policijos vadovo kandidatūros tada susikirto S.Skvernelis ir D.Grybauskaitė. Ministras į šias pareigas siūlė generalinio komisaro pavaduotoją Renatą Požėlą, o prezidentė – Vilniaus apskrities policijos viršininką Kęstutį Lančinską, kurį pažinojo iš ankstesnio bendro darbo Užsienio reikalų ministerijoje.

Vėliau R.Požėla paskirtas Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu, o K.Lančinskas išvyko vadovauti Europos Sąjungos patariamajai misijai Ukrainoje, šiuo metu darbą joje yra baigęs.

Generalinio komisaro skyrimo tvarka šiuo metu yra pakeista – jį skiria ne prezidentas, o Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

 

https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2019/10/04/news/arteja-policijos-vadovybes-pokyciai-kokius-postus-uzims-ilgameciai-vadovai-12058341/ 

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top