Bilotaitė atsakė protestuojantiems pareigūnams: tiek dėmesio aprūpinimui, algoms ir gerovei neskyrė nė viena Vyriausybė

BilotaitėTrečiadienį, reaguojanti į Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos (LTPF) organizuojamą pareigūnų protesto akciją prie Vyriausybės, Vidaus reikalų ministerija paskelbė pranešimą, kuriame akcentuojama, kad statinių pareigūnų aprūpinimas ir jų tinkamas atlygis išlieka ministerijos prioritetu.

Pagrindinis dėmesys formuojant vidaus reikalų sistemos biudžetą skiriamas pareigūnų darbo užmokesčio didinimui, jų aprūpinimui bei naujų pareigūnų pritraukimui. Taip pat siekiama nuosekliai mažinti atlyginimų netolygumus tarp skirtingų statutinių tarnybų.

„Valstybę ištikusios krizės atskleidė, kad ne tik kasdien, bet ir sudėtingais šaliai laikotarpiais statutinės tarnybos yra mūsų ramstis. Pareigūnai užtikrina mūsų visų saugumą ir ramybę. Jiems skiriame maksimalų dėmesį ir tai parodo šių metų biudžete numatytos lėšos. Tiek dėmesio pareigūnų aprūpinimui, algoms ir gerovei neskyrė nė viena Vyriausybė“, – sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Policijos pareigūnai / I. Gelūno/BNS nuotr.

VRM pranešime atkreipiamas dėmesys, kad 2022 metų valstybės biudžete viešojo saugumo sričiai numatyta 642,8 mln. eurų. Papildomai 30,3 mln. eurų skirta vidaus reikalų statutinių įstaigų pareigūnų nuosekliam darbo užmokesčio didinimui, pareigūnų aprūpinimui būtiniausiomis priemonėmis – papildomai 5,5 mln. eurų (iš viso 26, 6 mln. eurų), o pareigybių komplektavimui – 7,3 mln. eurų.

Visų statutinių pareigūnų vidutinis darbo užmokestis „į rankas“ 2022 m. II ketv. buvo 14,8 proc. didesnis negu 2021 m.

Taip pat pareigūnams didinami maksimalūs butpinigių dydžiai – tam biudžete numatyta 504 tūkst. eurų. Butpinigius gauna pareigūnai, kurie neturi nuosavo būsto, jį nuomojasi ir pateikia prašymus. Atsižvelgiant į vietovę, maksimalus butpinigių dydis galės būti 616 eurų, mažiausias – 228 eurai. Be to, bus atsisakyta butpinigių dydžio diferencijavimo pagal tai, ar pareigūnas eina rotuojamas pareigas, ir pagal pareigūnų laipsnius. Praėjusiais metais 275 pareigūnai gavo gyvenamosios patalpos nuomos kompensacijas.

Agnė Bilotaitė / L. Penek/LRV nuotr.

 

Vidaus reikalų sistemos statutinių pareigūnų kompensacijoms už vykimą į tarnybą skirta 4,4 mln. eurų, t.y., 600 tūkst. eurų daugiau nei pernai. Migracijos krizės metu pareigūnams suteikti atokvėpio savaitgaliai – jais pasinaudojo 500 pareigūnų.

 

https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1774164/bilotaite-atsake-protestuojantiems-pareigunams-tiek-demesio-aprupinimui-algoms-ir-gerovei-neskyre-ne-viena-vyriausybe?fbclid=IwAR2p8zIQZ2e0cHfzR-W4pCJLCzGxUpw2TgYA0h9omY-Onhm0JdgEdj4sl0U

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top